Under pågående utveckling!

Under pågående utveckling!

onsdag 27 juni 2012

Arisaema och Amandine

Först vill vi hälsa nya följare välkomna till vår blogg! Blir inte mycket skrivet nu på grund av dels sommaren och dels en seg krånglande dator.

En back med Arisaema ciliatum är borta! Inga nya frösådder utan plantor med några år på nacken. Kan det vara möjligt? 
Vi hittar den i alla fall inte. 
Pratade med en besökare om det och plötsligt anade jag att krukorna blivit tömda i komposten tillsammans med en massa andra till synes tomma krukor. I går när vi skulle ta hand om potatisen vi odlat i kruka och tömde jorden i komposten så uppenbarade sig en massa arisaemor och lite annat smått och gott som ännu inte inspekterats. Så nu blir det till att försöka få upp plantorna, de sitter djupt så det kan tänkas att de hamnade i komposten redan i höstas. Kontentan borde alltså bli att SPARA krukorna ett år till och kanske ytterligare ett!Potatisen är av sorten Amandine och just de här är satta av ”mat-potatis” för det fanns ingen sättpotatis just när vi skulle ha och det gick ju lika bra! De var mycket goda!


Eva o Sören

4 kommentarer:

 1. Hm, he, he, minnet är bra men kort ibland. Skönt att ni trots allt hittade plantorna i komposten. De kanske hade det bra där, trots allt?

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att de kom till rätta i alla fall:) Vi har en stor rabatt under uppbyggnad där vi slängt alla "ogräskorgar" under en lång period i höstas fyllde vi på med gödsel, torv och jord och nu kommer det upp Allium, dagliljor, tulpaner och annat som vi trott varit dött:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Tack för välkommandet ;-)
  Vi väntar på våra Amandine, men var kanske lite sent ute. Men snart... är det dags. Det blir våra första potatisen.
  Många hälsningar Herr o Fru Sten

  SvaraRadera
 4. Du får inte skrämmas så!!!!!!!!
  Trodde du fått "klåfingriga fötter" på dem, vilket inte är ovanligt när man frågar runt lite. Skönt att de kom till rätta.
  Såg din komentar om 1000-Trädgårdar i min Blogg. Det är upp åt väggarna tycker jag, hur de behandlar påpekanden. Hålla stenhårt fast i saker som inte fungerar tillfredställande, är helt sjukt.
  Någon sa ifrån redan i April, kanske var det du. Orkar inte in på sidan just nu, måste koka färdigt först annars blir det välldans dumt hihihihi
  Tiden går fort och folk börjar planera redan nu vart de skall lägga färden.
  Har de inte ordnat upp detta snart då vet jag inte om jag vill stå med alls. Kör min Dagliljehelg ändå, skilnaden blir nog inte så stor.
  Knepigt att inte fler påpekar felen, fast det är väll som vanligt att ingen vågar sticka ut.
  Hoppas du/ni får många besökare trots trasslet.
  Lycka till med dagen,
  Karin //

  SvaraRadera