Under pågående utveckling!

Under pågående utveckling!

söndag 10 juni 2012

Två trädgårdsbesök igår

På förmiddagen kom fyra glada damer från Mariefreds trädgårdsförening på besök. Det hade regnat mest hela natten men på morgonen klarnade det upp och vi fick både uppehåll och en del sol.  Ett besök med få personer har en tendens att dra ut på tiden. Jag tror att det första besöket varade in emot tre trevliga timmar.

På eftermiddagen väntade vi ett bussbesök från Tyresö Trädgårdssällskap. Kl 17.15 anlände en stor turistbuss med c:a 45 personer. Vi bor ju ”i skogen” så stora bussar är inte så vanliga här. Men dessa busschaufförer är suveräna på att backa och vända på våran lilla trånga grusväg.


Det ser helt galet ut när bussen kommer uppför backen

Uppställning för ömsesidig fotografering

Vi hade planerat att först ha en trädgårdsvisning och sedan ge besökarna en möjlighet att handla lite av de överskottsplantor och delningar vi krukat upp. Men ”till salu” bordet blev snabbt besökt så det var bara att försöka organisera någon form av rättvis fördelning av växterna.

Efter c.a 1,5 tim. var besökarna trötta och nöjda med besöket. De hade redan besökt två privata  trädgårdar och en handelsträdgård. Hoppas de fick en bra resa hem. Vi är nöjda med dagen och avslutade med en god middag och ett gott Amaronevin. Kan man ha det bättre?

Eva o Sören

6 kommentarer:

 1. Ja första annhalt var hos oss i S-tälje kl. 09.15. Vad trevligt att ni lyckades ta några bilder, vilket inte vi hade en tanke på att göra - hinna med. Det är ganska intensivt men roligt med intresserade trädgårdsbesökar, då går en timme väldigt fort.
  Ha de´så bra.
  Carita o Bertel

  SvaraRadera
 2. Alltid trevligt med trädgårdsbesök:) det är härligt att få prata med trädgårdsintresserade och få beröm, det lever man länge på men man blir trött också så lite god mat och vin på det hela var nog välbehövligt:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vad härliga ni är som öppnar er trädgård för andra!
  Och jo, Amarone sitter ju aldrig fel. Men enbusken fick inte några fler ben och började röra på sig? :-)

  SvaraRadera
 4. Oj så härligt för er! Besökarna var säkert jättenöjda och ni själva likaså!
  Jag bor ju också vid en skogsväg och hit får ite en buss köra för att vägföreningen har sagt nej. Jag hade en busslass besökare i maj och de PROMENERADE UPPFÖRSBACKE i 1,3 km! Snacka om tappra männ'skor!
  Jag hade velat vara med på 1000 trädgårdar i år men, det finns inte parkeringsplatser så att jag måste avstå.

  /Anja

  SvaraRadera
 5. Jag tror inte jag skulle "våga" öppna trädgården för besökare......lite Jante-såklart. -vem skulle tycka min trädgård skulle duga?? :) I framtiden kanske!?

  SvaraRadera
 6. Vilken fin blogg ni har. Hit vill jag hitta in igen. Önskar er en fin helg/Gela

  SvaraRadera