Under pågående utveckling!

Under pågående utveckling!

onsdag 30 maj 2012

Två röda favoriter

Gissa om min glädje när jag upptäckte att en Meconopsis punicea som jag sådde för två år sedan hade tre blomknoppar. De har nu blommat en i taget. Tyvärr så dör plantan efter blomning och tydligen behövs fler plantor för att de ska sätta frö. Har som tur är några fler plantor som ännu inte blommat. Så jag hoppas på blomning även nästa år!Tulipa sprenegeri
har jag länge önskat men priset på lökarna är väldigt högt. När jag slutade jobba fick jag presentkort på Linudden och då slog jag till och köpte 9 lökar som jag planterat på tre olika ställen. Här är den grupp som blommar nu de andra står fortfarande i knopp så vi kommer förhoppningsvis att ha tulpanblomning länge än!

Eva o Sören
8 kommentarer:

 1. Fina bilder på vackra röda växter!
  Gillar dom också :=)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Roligt när man väntat och det blommar. Jag väntar än....

  Camilla

  SvaraRadera
 3. Oj vilka skönheter du visar;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. ÅÅ vilka skönheter du visar, röda och vackra.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Gah, meconopsisen skulle man ju kunna dö för! Är den kinkig och svår att dra upp? Var köpte du fröna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bettina, fröer fick jag av trädgårdskompisen Börje. Den var inte speciellt besvärlig att dra upp. Har flera gånge provat några olika blå men aldrig lyckats. Kokade din saft igår!

   Radera
 6. Förstår att det är röda favoriter, fina båda två, vill också gärna skaffa Tulipa sprenegeri, finns på vill ha listan (:D Så det blir nog ett köpt till slut (:D
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara röda blommor! Du undrade hur jag gjorde mina bildcollage...jag använder ett gratisprogram som heter PhotoScape. Det är ett roligt och enkelt program där man kan lägga till ramar till bilderna och göra bildcollage och en massa annat.
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera