Under pågående utveckling!

Under pågående utveckling!

torsdag 24 maj 2012

Öland t o r på tre dagar

En snabbis till Öland för att hämta en efterlängtad barrväxt hos Ölandsboel  www.bstrootradobuskar.se  resulterade i en tredagarsresa och 36 + 2 nya plantor med hem. Det hela började med en tråd på AoT:s forum om en gemensam beställning av plantor från Boel. Bestämde oss för att åka ner och hämta istället för att vara med i den gemensamma sändningen.

Dag 1
Första stoppet blev hos Lennart Fredriksson på Botanicus  Plantskola utanför Skänninge där vi gjorde ett antal inköp av mindre växter för det nya stenpartiet. Lennart har alltid mycket att välja på och oförskämt bra priser. De flesta växter kostar enbart 15 kr och det har det gjort i många år. Ingen hemsida men han nås på 070 3061136. Vi reste vidare till Kalmar där vi övernattade två nätter på hotell Hilda. Mycket trevligt i all sin enkelhet. Middag på kvällen på en Italiensk restaurang, kanonbra mat och vin.
Dag 2
Hotellfrukost och sedan iväg till Boel. Där blev vi kvar mycket längre än beräknat! En barrväxt blev snabbt 11 plantor + 2 liftarväxter för senare avhämtning här.

Boel gör en vägbeskrivning till Sören till en strandäng med orkidéer .

En fantastisk syn av alla orkidéer, primulor och andra växter. Vi såg och hörde också en mängd olika fåglar.
På kvällen besökte vi en trädgårdsamatör utanför Kalmar som finns med i Trädgårdar & Plantskolor, STA:s guide 2011-2012. De hade en stor fin trädgård fylld med rariteter. Bland annat Trillium grandiflorum Gbg. Pink.
 
Tillbaks till hotellet och sedan ytterligare ett restaurangbesök. Sommaren hade ju kommit så vi satt ute sent på kvällen.
Dag 3
Hemresa men något måste vi ju göra innan vi åkte hem! I T&P hittade vi Sporsjö Plantskola. Ytterligare en mycket positiv överraskning. Där blev det förståss också några inköp. Sen bar det av hem med avbrott för lunch. Vi var hemma 17.00 och hjälp vad mycket det hade hänt i trädgården under tre dagar! Det får vi berätta om en annan gång!Eva o Sören


2 kommentarer:

  1. Vilken härlig resa och vilka fina växtinköp ni har gjort.
    Kul att få träffa en AoT forumist med egen plantskola :=)

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Underbart att resa iväg så där och se sig omkring:) Till Boel har vi tyvärr aldrig varit ännu men det är något som vi har framför oss:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera