Under pågående utveckling!

Under pågående utveckling!

söndag 18 mars 2012

NU är den väl här i alla fall!

Våren alltså.
Nu blommar snödroppar, vilda blåsippor, krokusar, vintergäck, irisar, julrosor och tibast lite här och var i trädgården förutom helleborus thibetanus och colchicum hungarricum som vi visat tidigare.


I dag har jag (Eva) haft styrelsemöte i Sörmlandskretsen av sällskapet trädgårdsamatörerna. När jag kom hem visade Sören mig följande bild


Trillium nivale tillsammans med en krokus
En av våra favoriter, Trillium nivale. När vi kollar in bilderna lite mer i detalj så kan vi se två knoppar till så den har alltså delat sig! Tydligen en ovanlig trillium i våra trädgårdar.

Så här skriver Larz Danielsson,  spezialplant.nu :  
”Trillium nivale hör till dom mer sällsynta och ovanliga arterna i odling ur släktet. Rekomenderas starkt till den som söker någonting ur släktet Trillium att söka och längta efter.”
Den har vi alltså!
Detta ex är från Owe Jaktlund. Har ytterligare en som ännu inte visat sig. Den är något större och kommer från Björn på www.linudden.se .


Eva och Sören

7 kommentarer:

  1. Vad kul att du ahr något så ovanligt, som också trivs hos dig. Men vad mycket som blommar hos er. Njut i massor!
    Ha en bra kväll
    Johanna

    SvaraRadera
  2. Åhhh, vilken ljuvlig vårbild!
    Förstår att våren är kommen till dina trakter men här hos mig får vi vänta några veckor till.

    Ha en fin start på den nya veckan!

    SvaraRadera
  3. Vilken söt trillium, den måste jag spana efter!
    Ha det bra/Ulrika

    SvaraRadera
  4. Jeg kom bare lige forbi.
    Smukt billede.
    Tak for kigget.

    SvaraRadera
  5. Vilken lycka!! Visst är det fullkomligt underbart när man upptäcker att växter som man gillar och är rädd om har överlevt vintern och till och med blivit större;)) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  6. For en flott Trillium :-) Tror nok at jeg må få kjøpt meg noen jeg også. Det er en herlig tid vi nå går i møte, med nye spirer for hver dag.
    Her hos meg har krokusen blomstret i snart to uker, og selv om det kom sne og frost på søndag blomstrer de like fint ennå.

    SvaraRadera