Under pågående utveckling!

Under pågående utveckling!

söndag 5 februari 2012

Nu är det väl inget jobb i trädgården?!


Nej inte i trädgården direkt men trädgårdsåret är i full gång. Ja, egentligen började det redan i höstas när en hel del färska fröer skulle sås.  Grus sållades till olika fraktioner och tvättades.
Ja tvättades!  Sorterat grus i en hink som fylldes med vatten fick stå och rinna av tills vattnet blev klart. Det grövre används till att täcka frösådderna med för att hindra tillväxt av mossa . Det finnare blandar jag ner i köpesåjord och ibland sår jag i ett tunt lager av det finare gruset.  Efter jul började fröer dimpa ner i brevlådan, dels sådant som byttes ”privat” med forumvänner från Allt om Trädgårds forum, sedan kom en massa frön från fröbibban som är ett  mer organiserat byte på forumet följt av fröer från Trädgårdsamatörerna och Konnäsörsklubben på Göteborgs Botaniska Trädgård. Nu står en massa krukor inne lite överallt. Ovanpå kylskåpet och garderober, på köksbordet och i skafferiet för dem som behöver en lite svalare miljö. En mängd fröer står också ”ute” för stratifiering. Jag har förmånen att kunna förvara sådderna i ett utrymme som jag kan kontrollera mer än om jag skulle ha dem ute under snön.


Så här ser det ut i ”stallet” där jag vinterförvarar en hel del växter.


Och så här ser det ut i snickarboa.
Väggskåp av stammar från Prunus serrula, glanskörsbär och Juniperus communis, en

 Eva o Sören

7 kommentarer:

 1. Att blogga är en fantastisk kul grej:) Har fått hur många trevliga vänner som helst och en del har jag haft möjlighet att träffa i verkligheten också:) Ska bli kul att följa er blogg, träskåpen är helt underbara! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ser helt underbart ut i ditt vinterutrymme för sådder och växter. Det är en härlig tid nu då frösådderna har startats upp för i år.

  Vilka vackra träskåp! Fint med en snickarkunnig make :=)

  SvaraRadera
 3. Kul att även du börjat blogga. Så fullt du har i "stallet" ser jättefint ut. De skåpen var ju supersnygga.
  Ha en alldeles underbar kväll!!

  SvaraRadera
 4. Grattis till en fin blogg! (:D Åh, ett stall skulle man ha å ställa in sina växter, låter härligt. Men jag gissar att det lätt blir fullt även om det finns stor plats. Träskåpen är jättefina!
  Det är kul att blogga men jag är rätt ojämn med mina inlägg, beroende på hur mycket tid som finns över.
  Ha det gott Gullvivan/Blomkärringen

  SvaraRadera
 5. Jag tycker OM dina väggskåp Sören!!
  Kram
  pia

  SvaraRadera
 6. Eva och Sören, jag är också nyfikna på trä(d)skåpen, mejla mig gärna...

  SvaraRadera
 7. Hej, kul att ni hittade min blogg.
  Ser att ni kommit längre med sådderna än jag. Väntar just nu på fröerna från STA.
  Härliga trädsgåp. Här har fallit en valnöt i vinter, kanske skulle höra om nån slöjdare är intresserad och inte bara mata kakelugnen? Skriv en rad på min blogg om ni vet nån i Skåne som skulle vilja ha material.

  SvaraRadera