Under pågående utveckling!

Under pågående utveckling!

torsdag 31 januari 2013

Odling och användning av udda grönsaker


I veckan som gått var vi på en heldagskurs Odling och användning av udda grönsaker anordnad av Länsstyrelsen i Västmanlands län som en del i projektet Trädgård som mervärde.  
Lena Israelsson visade bilder och pratade om ”trender” i köksträdgården. Hon visade på en hel del spännande grönsaker som vi varken kände till eller ännu mindre provat att odla. Det jag fastnade för var att det går utmärkt att odla vattenkrasse i jord, trixet är att vattna, vattna, vattna! Något jag tänker prova i någon form av blötbädd. Sellerikål och strandkål är två andra sorter som också verkar spännande samt en hel del annat. Lenas nya bok Odla för smakens skull kommer ut i mars och jag antar att mycket av det hon pratade om finns att läsa där så den har jag beställt för leverans vecka 11.Rune Kalf-Hansen visade bilder och pratade om ekologisk och närproducerad mat. Och om vikten att äta efter vad säsongen har att erbjuda. Han visade också exempel  en mängd läckra men enkla maträtter. Han hade med sig sin senaste bok Lammkokboken som vi tänkt köpa så vi slog genast till.
http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Rune%20Kalf-Hansen

Kursdagen var på Warbro Kvarns nya kvarn på Linds gård i Sköldinge.  Ett mycket intressant och mångsidigt företag. www.warbrokvarn.se

En heldag som inspirerade och som förhoppningsvis resulterar i att vi äntligen får ordning på vår tänkta köksträdgård. Först dags att gå igenom några frökataloger!
 
Eva o Sören

3 kommentarer:

 1. Det måste ju ses som ett fantastiskt "erkännande" för föredragshållarna när kursdeltagarna inspireras så enormt att de vill börja odla direkt:)) Låter väldigt kul:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Den boken måste jag ju bara skaffa - alltså den av Lena Israelsson. Jag funderar ofta på alla härliga exotiska grönsaksfröer vad man skulle kunna använda dem till.
  /Anja

  SvaraRadera
 3. Båda böckerna är ju superintressanta! Och vilken rolig kurs det verkar ha varit. Min danske man brukar så krasse utomhus, tror det är mer vanligt i Danmark att göra så. :-)

  SvaraRadera