Under pågående utveckling!

Under pågående utveckling!

söndag 19 augusti 2012

Säsongens sista (?) besök

I går, lördag den 18 augusti, tog vi emot säsongens sista (?) trådgårdsbesök. Det var en grupp med 49 lettländare som gjorde en tur i Stockholm med omnejd under ledning av våra trädgårdsvänner Werner Stastny och Ulf Svensson.
Alltid kul och spännande med trädgårdskontakter över landsgränserna. Trots en del språkförbistringar så har vi ett gemensamt intresse och vill man bara så fungerar kommunikationen.


Skobandssolrosen, Helianthus salicifolius, rönte stor uppmärksamhet och jag hade kunna sålt hur många plantor som hellst.

Blomknoppar från förra året


Vi har också haft öppen trädgård under Lands Öppen Trädgård, väg 223:s fruntimmersvecka http://www.vag223.se/ och Tusen Trädgårdar vilket medfört en mängd trevliga och intressanta kontakter.

I slutet på september får vi besök av kommunen om det inte störtregnar som det gjorde förra året när vi planerat in detta besök.
Nu tänkte vi ta lite egen ”semester” genom att först ta en korttur till Göteborg och sedan en tripp till Norge. Därefter åker vi till England på en resa med temat trädgård som mervärde för företagare på landsbygden. Island eller Kroatien ska vi kanske också hinna med innan vintern!

En liten eftersläntrare, Lewisia tweedyi 'Elliotts Variety'


Eva o Sören4 kommentarer:

 1. Förstår att skobandssolrosen fick uppmärksamhet, den är häftig!

  SvaraRadera
 2. Hej Eva!
  Va bra att du har skrivit in din bloggadress i signaturen på Trädgårdsamatörernas forum så jag hittade hit. Här var det verkligen mycket läckert att se så hit återvänder jag flera gånger!
  Hoppas resan till mitt hemland (Norge) var till belåtenhet:-)
  Hälsningar Nora

  SvaraRadera
 3. Så fint ni har det! Beundrar erat mod att ta emot alla besökare! Kul men pirrigt!

  SvaraRadera
 4. har just kikat runt i er blogg
  Vilken fin trädgård ni har
  vist är det underbart att kunna egna sej åt trädgården på heltid,verkligen en fördel med att vara pensionär
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera