Under pågående utveckling!

Under pågående utveckling!

lördag 29 september 2012

Inget mer att göra i trädgården eller.... ?


Länge sedan vi var aktiva här på bloggen. Hälsar nya följare välkomna och tackar för alla trevliga kommentarer! Under tiden har vi gjort en del resor och de medför ju som alltid en hel del växtinköp. Dessutom börjar beställningarna via nätet trilla in så nog finns det en del kvar att göra. Frågan är bara var ska vi placera alla plantor!
Först gjorde vi en resa till Norge via ett besök hos Jonas Grund, Stolpen http://www.stolpenstradgard.se  och i en privatträdgård utanför Karlstad

 
Vädret var inte det bästa så där blev det inga inköp. Dessutom kan det vara vanskligt att ta växter in och ut från Norge.
I Norge besökte vi Vegge Gård  http://www.veggegard.no  som drivs av en före detta arbetskamrat och hennes man. De hade ett intressant sortiment och vi hittade en raritet vi letat efter. Inget synligt ovanför jorden i krukan men som de trädgårdsnördar vi är så kan man köpa krukor utan blommor. Det finns ofta mycket spännande under ytan.

Efter 60-årsakalaset hos Rut och Knut, som var det egentliga målet i Norge, åkte vi vidare till Strömstad via Sandefjord. Första besöket på svensk mark var sedan hos Roland Gustafsson i Uddevalla. Där såg vi bl a blommande lotus. 
 
Naturligtvis blev det en del inköp hos Roland som odlar en massa härdiga kaktusar och annat spännande. Här finns flera album från trädgården.  http://www.facebook.com/roland.gustavsson.73 
Eftersom Björn på Linudden  http://linudden.se behövde hjälp med transport av några ljungplantor så stannade vi några dagar på Vargön där vi besökte Brita Johansson i hennes fantastiska barr och ljungträdgård och Sonny och Ann-Marie Magnusson som  går i Britas fotspår. Naturligtvis så fick vi en massa ljungplantor med oss hem.
När man är i dessa trakter så är ett besök hos Peter Korn oundvikligt. Därifrån fick vi med oss hans fantastiska bok  http://www.peterkornstradgard.se   och en massa plantor hem.  Vi hade också tänkt besöka Gerben Tjeerdsma 
http://www.gerbianska.com/index.htm  men tiden var inte på vår sida (Förlåt Gerben men vi ses i Uppsla!)

På vägen hem levererade vi plantor hos Björn och naturligtvis hoppade det in ytterligare några krukor i bilen!
Totalt blev det c.a 60 krukor!
 
Det är inte slut än så fortsättning följer!
Eva o Sören